Toukokuu

100 jäsentä juhlavuoden esittelyssä

Esittelemme Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi 100 Akavan Erityisalojen jäsentä.


Esittelyt julkaistaan erissä, kymmenen jäsentä kuukaudessa vuoden 2017 aikana lukuunottamatta kesä- ja heinäkuuta.


  1. 100 jasenta_logo_webJäsenyhdistys
  2. Ammatti/titteli
  3. Koulutus
  4. Kotipaikkakunta
  5. Miksi tekemäsi työ on merkityksellistä? / Miksi ammattisi on tärkeä? 

Toukokuussa esittäytyvät:


Laura-Heinonen_webLaura Heinonen

  1. Specia - Asiantuntijat ja ylemmät toimihenkilöt
  2. Asiantuntija, yhdenvertaisuus
  3. Kasvatustieteen kandidaatti (erityispedegogiikka)
  4. Helsinki
  5. Tehtäväni on edistää yhdenvertaisuutta nuorisoalalla. Työni päämäärät ovat hyvin merkityksellisiä: nuorten osallisuus ja hyvinvointi. Käytännössä tuen nuorten kanssa toimivia ammattilaisia esimerkiksi vihapuheen vastaisessa työssä ja organisaatioiden kehittämisessä yhdenvertaisuuden näkökulmasta.

Mirja-Liisa Jussila_webMirja-Liisa Jussila

  1. Kuntien asiantuntijat - Kumula
  2. Toimistosihteeri
  3. Hallintonotaari
  4. Orivesi
  5. Oikein tiliöityjen ostolaskujen saaminen maksuun ajoissa, koska se vaikuttaa toimittajien taloudellisiin olosuhteisiin. Eri viranomaistahojen vaatimien tilastojen ja tilitysten toimittaminen oikeina oikeisiin paikkoihin ja oikeaan aikaan.

Kasperi Korhonen_webKasperi Korhonen

  1. Suomen Restonomit - SURE
  2. Myyntikoordinaattori
  3. Restonomi
  4. Helsinki
  5. Restonomin työtehtävät ovat usein kosketuksissa asiakkaisiin. Iloinen ja tyytyväinen asiakas tekee minullekin hyvän fiiliksen. Positiivisella asenteella on myös helpompi myydä enemmän.

LeniKoukkari_webLeni Koukkari

  1. Museoalan ammattiliitto MAL
  2. Museonjohtaja
  3. FM
  4. Rautalampi
  5. Pienen paikkakunnan pienessä paikallismuseossa huomaa miten monipuolista ja laaja-alaista museotyö on. Täällä täytyy osata ottaa huomioon myös ympäröivä yhteisö, sillä ilman paikallisten tukea museo ei olisi pysynyt pystyssä pian jo 80 vuotta. Tuomme paikkakunnallamme ja sen ympäristössä esille myös sen mitä ammatillinen museotyö on ja miksi on tärkeää huolehtia kulttuuriperinnöstä. Suuri museo on harvinainen Suomen maaseudulla, mutta Rautalammilla on aina osattu sitä arvostaa.

TainaMatilainen_webTaina Matilainen

  1. Suomen Suuhygienistiliitto SSHL
  2. Apulaisosastonhoitaja/Suuhygienisti
  3. Hammashuoltaja, Johtamisen erikoisammattitutkinto
  4. Suonenjoki
  5. Työskentelen hammaslääketieteen opetusklinikassa Kuopiossa. Olen mukana kehittämässä kandien kliinistä opetusharjoittelua ja organisoimassa sen toteutumista. Samassa tilassa työskentelevät suuhygienistiopiskelit ja lähihoitajat, jotka suuntautuvat suun terveyteen. Pyrimme ohjaamaan opiskelijoita jo opiskelujen aikana moniammatilliseen yhteistyöhön.

Hanna Makinen_webHanna Mäkinen

  1. Aito HSO
  2. Opiskelija
  3. Johdon assistenttityön ja kielten koulutusohjelma
  4. Helsinki
  5. Opiskelijan näkökulmasta johdon assistentin työtehtävät ovat monipuolisempia kuin koskaan aiemmin. Osaava, luova ja pro-aktiivinen assistentti työllistyy alalle kuin alalle. Moniosaajia ja verkostoitujia tarvitaan aina. Työssä kehitytään jatkuvasti ja itsestään oppii uutta joka päivä. Yksikään päivä ei ole samanlainen.

Emmi Ranki_webEmmi Ranki

  1. Suomen Viittomakielen Tulkit
  2. Viittomakielen tulkki
  3. Viittomakielen tulkki AMK
  4. Helsinki
  5. Viittomakielen tulkkaus edistää kuurojen yhdenvertaista osallistumista yhteiskuntaan ja mahdollistaa kielellisen tasa-arvon.

Mari-Ratia_webMari Ratia

  1. Käännösalan asiantuntijat KAJ
  2. Kääntäjä
  3. FM
  4. Turku
  5. Kääntäjänä olen viestin välittäjä kotimaisen ja kansainvälisen yhteisön välillä. Kääntäminen avaa ikkunoita maailmalle ja muihin kulttuureihin sekä tuo ulottuvillemme uutta tietoa. Lisäksi se mahdollistaa kommunikoinnin kielimuurien ylitse.

Minna Taipale_webMinna Taipale

  1. Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU
  2. Tuottaja/Asiantuntija
  3. Kulttuurituottaja amk
  4. Lappeenranta
  5. Työskentelen valtakunnallisessa Hyvinvoinnin välitystoimisto -hankkeessa, joka tekee merkittävää työtä taiteen tasa-arvoisen saavutettavuuden sekä tuottajuuden uusien työmahdollisuuksien saralla.

AnuVaskuu_webAnu Vaskuu

  1. Aito HSO
  2. Yksikön sihteeri
  3. Tradenomi, HSO
  4. Kirkkonummi
  5. Koen, että tekemäni työ on merkityksellistä, koska autan ihmisiä viemään asioita eteen päin. Edesautan organisaatiotani pitämään maamme turvallisena. Ammattini on minulle tärkeä, koska jos minua ei olisi täällä tekemässä sitä mitä teen muiden asiantuntijoiden kanssa, voisi eläminen olla paljon vaikeampaakin. Olen ylpeä ammattitaidostani ja haluan auttaa muita saavuttamaan tavoitteensa ja siinä samalla kehittyä itsekin, niin ammatissani kuin ihmisenäkin.