Syyskuu

100 jäsentä juhlavuoden esittelyssä

Esittelemme Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi 100 Akavan Erityisalojen jäsentä.


Esittelyt julkaistaan erissä, kymmenen jäsentä kuukaudessa vuoden 2017 aikana lukuunottamatta kesä- ja heinäkuuta.


  1. 100 jasenta_logo_webJäsenyhdistys
  2. Ammatti/titteli
  3. Koulutus
  4. Kotipaikkakunta
  5. Miksi tekemäsi työ on merkityksellistä? / Miksi ammattisi on tärkeä? 

Syyskuussa esittäytyvät:


Sanna_Hakkarainen_webSanna Hakkarainen

  1. Suomen Suuhygienistiliitto SSHL
  2. Suuhygienisti
  3. Suuhygienisti (AMK), Suuhygienisti (YAMK)
  4. Maarianhamina
  5. Suun terveys on osa koko kehon terveyttä ja hyvää elämänlaatua. Hyvällä suun terveydellä on iso merkitys väestön yleisterveyden edistämisessä. Suuhygienisti toimii suun terveyden edistämisen ja iensairauksien hoidon asiantuntijana. Myös omahoidon ohjaus ja sen tukeminen ovat keskeisiä työtehtäviä.

Anu_Hakkarainen-Kiri_webAnu Hakkarainen-Kiri

  1. Tiedon- ja arkistonhallinnan ammattiyhdistys TAAY
  2. Tietoasiantuntija
  3. FM, Suomen historia
    FM, informaatiotutkimus
  4. Kotka
  5. Tiedon- ja asiakirjahallinta on tärkeää. Jos organisaatio ei tiedä, mitä tietoa sillä on, miten sen tieto on organisoitu tai minkä arvoista tietoa sillä on, ei se näkemykseni mukaan pysty toimimaan täysipainoisesti ja tehokkaasti. Nykyisin asiakirjallista tietoa on monessa eri muodossa ja sen hallinta vaatii monipuolista osaamista. Ammattialani tehtävänä on tukea organisaation aktiiviajan toimintaa mutta myös turvata merkityksellisen kulttuuriperinnön säilyminen tulevaa varten. Näistä syistä pidän tekemääni työtä erittäin merkityksellisenä ja ammattiani tärkeänä.

Marjo Huovinen_webMarjo Huovinen

  1. Suomen Verotarkastajat SVT
  2. Veroasiantuntija
  3. YAMK
  4. Lahti
  5. Työni Verohallinnossa ja erityisesti Konserniverokeskuksessa on erittäin merkityksellistä verokertymän kannalta. Konserniasiakkaamme ovat Suomen suurimpia veron maksajia ja oikeamääräisellä verojen kertymisellä on sen johdosta suuri paitsi merkitys valtiontaloudelle ja mutta myös asiakkaillemme.

Sirpa Huttunen_webSirpa Huttunen

  1. Specia - Asiantuntijat ja ylemmät toimihenkilöt
  2. Toiminnanjohtaja
  3. FM, pääaine folkloristiikka
  4. Helsinki
  5. Kalevalaisten Naisten Liitto edistää suomalaista kulttuuriperintöä nykyajassa. Tieto kulttuuriperinnöstä meillä ja muualla lisää hyvinvointia ja auttaa ymmärtämään erilaisten ihmisten tapoja ja kulttuuria. Kotoutamme niin maassa kuin maahan muuttajia ja myös ulkosuomalaiset ovat osa kalevalaista yhteisöämme. Vahvat juuret antavat kantavat siivet! Kulttuuriperintö kuuluu kaikille. Folkloristin koulutus antaa hyvät eväät tähän työhön. Myös maailmanlaajuisten kriisienhallinnassa olisi enemmän tarvetta kulttuurintutkijoiden osaamiselle kulttuurienvälisen rauhanomaisen vuoropuhelun rakentamisessa.

Minerva Keltanen_webMinerva Keltanen

  1. Museoalan ammattiliitto MAL
  2. Näyttelypäällikkö
  3. FM, taidehistoria ja arkeologia
  4. Helsinki
  5. Näyttelypäällikkönä voin vaikuttaa siihen, minkälaisia kokemuksia ja elämyksiä kävijä saa käydessään Kansallismuseossa. Koen tyytyväisyyttä, jos asiakas nauttii näkemästään, se saa hänet haluamaan lisää tietoa jostakin asiasta, oivaltamaan jotakin olennaista ihmisenä olemisesta tai jopa muuttamaan näkemyksiään jonkun asian suhteen!

JarkkoKnuutila_webJarkko Knuutila

  1. Suomen Verotarkastajat SVT
  2. Verotarkastaja
  3. Ekonomi
  4. Turku
  5. Verotarkastustyö on yhteiskunnallisesti merkittävää työtä. Sen hyödyt ovat sekä tapauskohtaisia että yleisvaikutuksellisia. Verotarkastustyö on erityisvalvontaa, jota suorittavat hyvin koulutetut verotarkastajat yleensä asiakkaan tiloissa. Työ vaatii siten myös hyviä sosiaalisia taitoja. Verotarkastustyötä ei ole syytä supistaa.

Janita Mannonen_webJanita Mannonen

  1. Suomen Restonomit - SURE
  2. Customer Care team coordinator
  3. Restonomi AMK
  4. Helsinki
  5. Kansainvälisyys on Suomen yrityksille tärkeä. Näytämme asiakaspalvelutiimissäni suomalaista asiakaspalvelun erikoisosaamista ja korkeaa laatua palvelemalla koko EMEA alueen B2B jakelijoita. Nykyisessä digitalisaation maailmassa Suomi nousuun näyttämällä, että täältä löytyy Euroopan korkein asiakaspalvelun osaaminen!

Päivi Ristolainen_webPäivi Ristolainen

  1. Specia - Asiantuntijat ja ylemmät toimihenkilöt
  2. Tutkintovastaava
  3. HM, KM, AmO
  4. Tampere
  5. Jatkuvasti muuttuvassa työelämässä on tärkeää tukea työntekijöiden ammatillisen osaamisen ja itsetunnon kehittymistä. Osaavat työntekijät ovat merkittävä asia niin yrityksille kuin niiden asiakkaille ja koko yhteiskunnalle. Ammatillisen osaamisen johtaminen ja työurien ohjaaminen jatkuvan muutoksen keskellä on haastavaa ja antoisaa työtä.

Riitta Taarasti_webRiitta Taarasti

  1. Viestinnän asiantuntijoiden ammattijärjestö Viesti
  2. Toimittaja, tuottaja
  3. VTM
  4. Helsinki
  5. Toimitan ja tuotan Kirjastokaista.fi-palvelua, johon teemme ohjelmia videoina. On hienoa tehdä viestintää ja nonprofit-markkinointia lukemisen ja kirjastopalveluiden tunnettuuden ja käytön edistämiseksi. Teemme myös koulutuspäivien ja seminaarien suoralähetyksiä, joka parantaa valtakunnallista tasa-arvoa ja saavutettavuutta. Tehdyn työn merkitystä nostaa se, että tämän kaiken voi tehdä vapaaseen käyttöön ja jakoon.

Annette Wikström_webAnnette Wikström

  1. Aito HSO
  2. Talouspäällikkö
  3. Tradenomi, HSO
  4. Helsinki
  5. Taloustehtävissä koen tukevani työnantajayritykseni liiketoimintaa omalla työpanoksellani ja näin ollen osallistuvani omalta osaltani suomalaiseen liike-elämään ja yhteiskuntaan. Hallinnolliset tehtävät ovat muutoksessa, mikä tekee työni erityisen mielenkiintoiseksi juuri nyt, mutta ne eivät koskaan häviä!