Lokakuu

100 jäsentä juhlavuoden esittelyssä

Esittelemme Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi 100 Akavan Erityisalojen jäsentä.


Esittelyt julkaistaan erissä, kymmenen jäsentä kuukaudessa vuoden 2017 aikana lukuunottamatta kesä- ja heinäkuuta.


  1. 100 jasenta_logo_webJäsenyhdistys
  2. Ammatti/titteli
  3. Koulutus
  4. Kotipaikkakunta
  5. Miksi tekemäsi työ on merkityksellistä? / Miksi ammattisi on tärkeä? 

Lokakuussa esittäytyvät:


Jaana Halin_webJaana Halin

  1. Specia - Asiantuntijat ja ylemmät toimihenkilöt
  2. Suunnittelupäällikkö
  3. FM
  4. Turku
  5. Kehitän työssäni uusia oikea-aikaisia palveluita yhdessä asiakkaiden ja sidosryhmien kanssa sosiaali- ja terveysalalle. Tämä on erittäin tärkeää sote-uudistus huomioiden. Asiakkaiden omat tarpeet ja toiveet tulee huomioida palveluiden muotoilussa. Järjestöjen osaaminen on ensiarvoista ottaa mukaan kehittämiseen.

Virpi Heikkinen_webVirpi Heikkinen

  1. Viestinnän asiantuntijoiden ammattijärjestö Viesti
  2. Viestintäsuunnittelija/kv-projektikoordinaattori
  3. Filosofian maisteri
  4. Jyväskylä
  5. Tällä hetkellä suurin osa tehtävistäni liittyy sote- ja maakuntauudistukseen ja sen viestintään. Suomen suurin hallinnollinen muutos on monimutkainen asia, josta viestiminen on erittäin haasteellista. Lisäksi koordinoin ja toteutan kansainvälisiä EU-hankkeita.

Johanna Hurmerinta_webJohanna Hurmerinta

  1. Viestinnän asiantuntijoiden ammattijärjestö Viesti
  2. Sosiaalisen median ja viestinnän valmentaja. Yrittäjä.
  3. Yo, MAT, AD, MJD
  4. Espoo
  5. Saan jakaa vahvaa osaamistani ja auttaa ihmisiä menestymään. Digimaailma ja sosiaalinen media kehittyvät huimaa vauhtia, siksi on tärkeää valmentaa asiakkaita pysymään ajan tasalla muutosten, trendien ja omien kehitystarpeiden kanssa.

Laura Lahdenpera_webLaura Lahdenperä

  1. Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU
  2. Teollinen muotoilija
  3. Taiteen maisteri, Lapin yliopisto
  4. Helsinki
  5. Työskentelen muotoilijana esteettömyyden parissa ja haluan muokata ympäristöämme niin, että se on kaikille mahdollisimman esteetön ja saavutettava. Työssäni kohtaan monenlaisia ihmisiä ja pyrin suunnittelemaan käyttäjille parhaan mahdollisen ratkaisun.

Esko Nousiainen_webEsko Nousiainen

  1. Kuntien asiantuntijat - Kumula
  2. Opiskelija
  3. Alempi korkeakoulu - HuK
  4. Oulu
  5. Informaatiotutkimuksen opiskelijat työllistyvät esimerkiksi kirjastoihin. Kirjastoilla on itselleni myös suuri merkitys. Kirjastot ja sen työntekijät mahdollistavat jokaiselle väylän itsensä kehittämiseen ja sivistykseen yhteiskuntaluokkaa katsomatta. Kirjaston työntekijät ovat ammattitaitoisia hakukoneita jokaiselle.

Minna Ruolanto_webMinna Ruolanto

  1. Specia - Asiantuntijat ja ylemmät toimihenkilöt
  2. People person
  3. KM
  4. Espoo
  5. Riippumatta virallisesta työn kuvasta teen töitä aina ihmisille ja ihmisten kanssa, tilannekohtaisen tavoitteen äärellä. Olen erikoistunut turvallisuuskriittisten toimialojen osaamisen kehittämiseen. Työni on useimmiten mahdollistaa toiselle oman potentiaalinsa näkemisen ja kasvattamisen. Yleensä ihminen osaa paljon enemmän kuin itse osaa nähdä. Ja kun alamme nähdä hyvän itsessä, alamme nähdä uutta hyvää myös toisessa.

Kristina Seppänen_webKristina Seppänen

  1. Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU
  2. Kuvataiteilija (TaM), kulttuurintuottaja, ammatillinen opettaja, toimittaja, Suomen arvostelijain liittoon kuuluva kuvataidekriitikko
  3. Taiteen maisteri (TaM), kulttuurintuottaja (AMK), ammatillinen opettaja
  4. Turku
  5. Tänä päivänä taiteilija on usein moniammatillinen ja häneltä edellytetään laajaa osaamista omalla kentällään. Minä olen kulttuurikentän monitoimija; visuaalisen kulttuurin taiteen maisteri, kuvataiteilija, kuvataiteen ammatillinen opettaja, kulttuurintuottaja, kulttuuritoimittaja ja Suomen arvostelijain liittoon kuuluva kriitikko. Kulttuuri on voimavara; taiteesta voi ammentaa sekä elämyksiä että kokea yhteisöllisyyttä. Taidetta luova tai kulttuuritapahtumia rakentava ei tee asioita itselleen, vaan kaikille kokijoille.

MerjaSippula_webMerja Sippula

  1. Käännösalan asiantuntijat KAJ
  2. Tulkki, tuntiopettaja, auktorisoitu matkailuopas
  3. FM, asioimistulkin ammattitutkinto ym.
  4. Jyväskylä
  5. Tulkkaus mahdollistaa tasa-arvoiset palvelut myös niille yhteiskuntamme jäsenille, jotka eivät pysty asioimaan suomeksi/ruotsiksi. Ammattilaistulkkeja käyttämällä varmistuu viestinnän tarkkuus, kattavuus ja tulkkauksen puolueettomuus sekä salassapitovelvollisuuden toteutuminen.

Anna TuohinoAnna Tuohino

  1. Aito HSO
  2. Key Account Manager
  3. Tradenomi, HSO
  4. Helsinki
  5. Suuren kosmetiikkamaahantuojan KAM:ina pidän huolen, että maassamme riittää ostettavaa kaikille jotka rakastavat kosmetiikkaa ja tuoksuja. Varsinkin huonoina aikoina pienet arjen ilot tuottavat pilkahduksen luksusta harmaaseen päivään.

Kyösti Ylikulju_webKyösti Ylikulju

  1. Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU
  2. Festivaalituottaja
  3. HuK, taidekasvatus
  4. Jyväskylä
  5. Pidän siitä, kun maailmassa tapahtuu kiehtovia asioita ja ihmetykset löytävät ihmisiä. Tapahtumajärjestäjä pääsee monin tavoin vaikuttamaan siihen, miten pienet ja suuret kohtaamiset syntyvät.