Elokuu

100 jäsentä juhlavuoden esittelyssä

Esittelemme Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi 100 Akavan Erityisalojen jäsentä.


Esittelyt julkaistaan erissä, kymmenen jäsentä kuukaudessa vuoden 2017 aikana lukuunottamatta kesä- ja heinäkuuta.


  1. 100 jasenta_logo_webJäsenyhdistys
  2. Ammatti/titteli
  3. Koulutus
  4. Kotipaikkakunta
  5. Miksi tekemäsi työ on merkityksellistä? / Miksi ammattisi on tärkeä? 

Elokuussa esittäytyvät:


Lotta Aarikka_webLotta Aarikka

  1. Specia - Asiantuntijat ja ylemmät toimihenkilöt
  2. Väitöstutkija
  3. FM, suomen kieli
  4. Turku
  5. Tutkiminen on perustavanlaatuisen inhimillisen toiminnan - uteliaisuuden - toteuttamista. Uteliaisuuden avulla opimme paremmin ymmärtämään maailmaa, yhteiskuntaa ja muita ihmisiä. Se on kaiken sivistyksen ja kehityksen kulmakivi.

Inkeri Borgman_webInkeri Borgman

  1. Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU
  2. Toimitusjohtaja
  3. Kulttuurituottaja
  4. Helsinki
  5. Taide- ja kulttuuri luovat merkitystä. Autan taiteilijoita tuotannossa ja yleisöä uusien elämyksien äärelle. Motivaation lähteenä toimii ajatus entistä taidekeskeisemmästä arjesta - voiko kulttuurin kulutusta lisätä tekemällä taiteen ostamisesta yhtä helppoa kuin aterian tilaamisesta Foodorasta?

Eelis Eskelinen_webEelis Eskelinen

  1. Specia - Asiantuntijat ja ylemmät toimihenkilöt
  2. CTO
  3. Tradenomi (kesken)
  4. Joensuu
  5. Toimin Verkkokurssikone -nimisen verkkopalvelun teknisenä kehittäjänä ja toteuttajana. Yrityksemme tarjoaa eri alojen asiantuntijoille verkkoalustan, jonka avulla he voivat jakaa osaamistaan helposti ja vaivattomasti, ilman koodaus- tai muita monimutkaisia tietoteknisiä taitoja.  Rakennamme osaltamme tulevaisuuden digitaalista osaamisyhteiskuntaa, jossa tietoa jaetaan avoimemmin. Uskomme vakaasti siihen, että jaettu asiantuntemus tekee maailmasta entistä paremman ja viisaamman.

    Sini Järvinen_web

Sini Järvinen

  1. Aito HSO
  2. Johdon assistentti
  3. HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu
  4. Helsinki
  5. Arvostan työtäni, koska se antaa minulle mahdollisuuden kehittyä ja oppia uutta joka päivä. Vauhdikas toimintaympäristö ja yhteiskunnallisesti tärkeät aiheet tekevät työstäni mielenkiintoisen. On palkitsevaa nähdä, että tekemällä omani työni hyvin, pystyn auttamaan kollegaani hänen työssään

Emma Ketopelto, webEmma Ketopelto

  1. Suomen Restonomit - SURE
  2. Palveluohjaaja
  3. Restonomi AMK
  4. Tampere
  5. Työskentelen Lassila & Tikanojan Huomenta-franchisingketjussa palveluohjaajana. Sekä siivousala että pienyrittäjyys ovat mielestäni arvokas osa yhteiskuntaamme. Työssäni pääsen tukemaan Huomenta-yrittäjiä heidän arjessaan ja auttamaan heitä parhaaseen mahdolliseen tulokseen tärkeässä työssään.

Sanna Leporanta_webSanna Leporanta

  1. Viestinnän asiantuntijoiden ammattijärjestö Viesti
  2. Tiedottaja
  3. FM, Myynnin ammattitutkinto Some Pro
  4. Espoo
  5. Viestintä kattaa koko yrityksen toimintakentän: Ei ole toimintoa, jossa viestintää ei tarvittaisi. Työ on monipuolista ja haastavaa - ja se sopii minulle. Pidän uuden oppimisesta, ja viestinnän ammattilaisena opin jokaisesta uutisesta ja kohtaamisesta. Parhaita onnistumisen elämyksiä antavat uudistusprojektit, joissa usean henkilön osaaminen yhdistyy hienoksi kokonaisuudeksi. Yhteistyössä on voimaa.

Laura Liimatainen_webLaura Liimatainen

  1. Käännösalan asiantuntijat KAJ
  2. Kääntäjä
  3. FM
  4. Helsinki
  5. Kääntäjä tuo yhteen ihmisiä ja avaa maailmoja, joihin ei muuten olisi pääsyä. Käännösten kautta saamme paljon meille oleellista tietoa, mutta kääntäjän työ on usein näkymätöntä. Haluan olla mukana tekemässä käännösalaa ja sen toimijoita näkyvämmäksi.

Emma-Leena Orava_webEmma-Leena Orava

  1. Suomen Viittomakielen Tulkit
  2. Viittomakielen tulkki
  3. Viittomakielen tulkki AMK
  4. Nokia
  5. Koen ammattini tärkeäksi siksi, että siinä saa tuoda ihmiset samalle lähtöviivalle ja kahden eri kielen ja kulttuurin edustajat saavat kommunikoida vapaasti keskenään.

Maria_Saarikoski_webMaria Saarikoski

  1. Museoalan ammattiliitto MAL
  2. Tuottaja
  3. FM, KTM
  4. Helsinki
  5. Tuottajan ammattinimike on museokentällä suhteellisen uusi. Teemme tärkeää työtä yhteistyössä yleisöjen, kumppanien ja muiden museoammattilaisten kanssa. Nykytaiteen museo Kiasman tapahtumat madaltavat kynnystä tutustua nykytaiteeseen ja toisaalta syventävät museokokemusta.

Timo Tamminen_webTimo Tamminen

  1. Kuntien asiantuntijat - Kumula
  2. Kirjastotoimenjohtaja
  3. FM
  4. Kangasala
  5. Koko Suomen sivistysyhteiskunnan perusta on lukutaito ja vapaa pääsy tietoon. Vain kunnallinen peruspalvelu maksuttomana voi tarjota kaikille iästä, asemasta, asuinpaikasta tai varallisuudesta riippumatta mahdollisuudet sivistää, kehittää ja viihdyttää itseään. Ympäri maata totta kai ammattitaitoisen henkilökunnan avulla!