Uutiset

rss Uutiset

27.2.2018 15.40

Lakko Helsingin yliopistossa 28.2. - tule lakkotapahtumiin!

Työnantaja hylkäsi sovintoesityksen. Helsingin yliopiston lakko toteutuu ja koskee myös Akavan Erityisalojen jäseniä. Ohjeet lähetetty jäsenkirjeessä. Tue työtaistelua osallistumalla lakkotapahtumiin.

Työnantajia edustava Sivistystyönantajat hylkäsi tiistaina 27.2. valtakunnansovittelijan sovintoehdotuksen. Sen vuoksi ensimmäinen koko yliopistohenkilöstöä koskeva lakko alkaa keskiviikkona 28.2. Helsingin yliopistossa. Lakko koskee myös Akavan Erityisalojen jäseniä.


– Tavoitteenamme on sopimus, ei lakko. On kuitenkin täysin kohtuutonta, että se porukka, joka rakentaa maan sivistystä ja huolehtii tulevien osaajien koulutuksesta, ei olisi oikeutettu samoihin yleisen linjan mukaisiin palkankorotuksiin kuin muut, vaikka siihen on varaa yliopistojen toiminnan kärsimättä, henkilöstöä edustavat pääsopijajärjestöt Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Palkansaajajärjestö Pardia toteavat.


Kyseessä ei ole kuitenkaan pelkkä palkkariita. Työnantajan esittämät merkittävät tekstiheikennykset eivät käy henkilöstöjärjestöille. Lue lisää sähköpostitse kaikille yliopistojäsenillemme lähetetystä JäsenExtrasta


Helsingin lakkotapahtumat Porthanialla ja Vanhalla 28.2. - Tule mukaan!

 

- Porthanian edustalla (Yliopistonkatu 3) järjestetään Me olemme yliopisto! -mielenilmaus kello 11 alkaen. Varustauduthan Me olemme yliopisto -tunnuksella ja kutsu myös työkaverisi mukaan. Jos sinulla ei vielä ole tunnusta, saat sellaisen paikan päältä.   

  

- Iltapäivällä järjestetään PopUp Strike Talks Vanhan kahvilassa kello 15–18 (Mannerheimintie 3). Luvassa lyhyitä puheenvuoroja sivistysyliopiston puolesta. Lavalle nousevat muun muassa professorit Niklas Bruun, Jukka Kekkonen, Laura Kolbe ja Teivo Teivainen sekä kansanedustajat Outi Alanko-Kahiluoto, Jyrki Kasvi ja Pilvi Torsti.


Tue yliopistolaisten työtaistelua osallistumalla lakkotapahtumiin. Osallistu keskusteluun mhyös somessa tunnuksella #meolemmeyliopisto.

 

Lisätietoa tapahtumista. >>

https://www.facebook.com/events/1465113616944947/

 



Palaa otsikoihin