Uutiset

rss Uutiset

23.1.2024 11.40

Akavan Erityisalojen jäsenet eivät tee lakonalaista työtä 1.-2.2.

Muun muassa SAK:n liitot ovat ilmoittaneet hallituksen työelämäheikennyksiä vastustavista lakoista torstaille 1.2. ja perjantaille 2.2.

Muistutamme, että Akavan Erityisalojen jäsenet eivät tee toisen ammattiliiton työtaistelun piiriin kuuluvien jäsenten töitä, vaikka jäsenemme olisivat itse töissä lakon aikana. Akavan Erityisalojen jäsenet tekevät ainoastaan oman työsopimuksensa mukaisia työtehtäviä.


Jos työskentelet lakon piiriin kuuluvassa organisaatiossa, voit halutessasi osallistua työpaikallasi toisen liiton järjestämään lakkoon, jolla vastustetaan maan hallituksen rajuja työelämä- ja sosiaaliturvaheikennyksiä. Akavan Erityisalojen hallitus on tehnyt osallistumisesta jäseniä suojaavan järjestöpäätöksen


Huomaathan, että virkasuhteessa oleville poliittiset mielenilmaukset ja lakot ovat kiellettyjä työaikana.

 

Akavan Erityisalat ei maksa lakkoavustusta toisten liittojen lakkoihin tai ulosmarsseihin osallistumisesta.

 

Akavan ulosmarssit 6.2.

Akavan Erityisalat vastustaa voimakkaasti maan hallituksen kaavailemia työelämään ja sosiaaliturvaan kohdistuvia heikennyksiä. Olemme ottaneet monin tavoin kantaa heikennyksiä vastaan.


Haluamme keskusjärjestömme Akavan tavoin edetä neuvotteluteitse. Keskusjärjestömme Akava on esittänyt maan hallitukselle oman, perustellun ratkaisuehdotuksensa, mutta hallitus ei ole sitä noteerannut. Tämä on ollut iso pettymys.

 

Akavan Erityisalat on mukana keskusjärjestö Akavan ulosmarsseissa 6.2.2024 pääkaupunkiseudulla, Turussa ja Tampereella. Ulosmarsseilla vaadimme maan hallitusta palaamaan suomalaiselle neuvottelujen tielle ja etsimään tasapainoisempia vaihtoehtoja työelämäheikennyksille.


Mikäli sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä työsuhdeneuvontaamme!


Lue myös usein kysytyt kysymykset:

> Usein kysyttyä Akavan vastatoimista

> Usein kysyttyä muiden liittojen vastatoimista


Palaa otsikoihin