Uutiset

rss Uutiset

1.11.2017 21.11

YTN ja Teknologiateollisuus neuvottelutulokseen kolmella alalla

Neuvottelujärjestömme Ylemmät Toimihenkilöt YTN ja Teknologiateollisuus ovat saavuttaneet neuvottelutulokset uusista työehtosopimuksista. Neuvottelutulokset koskevat teknologiateollisuutta, suunnittelu- ja konsulttialaa sekä tietotekniikan palvelualaa.

Ylemmät toimihenkilöt YTN ja Teknologiateollisuus ry ovat saavuttaneet neuvottelutulokset teknologiateollisuuden, suunnittelu- ja konsulttialan sekä tietotekniikan palvelualan ylempien toimihenkilöiden työehtosopimuksesta.Sopimuksien voimaantulo edellyttää vielä sopijaosapuolten hallintojen hyväksyntää.


Neuvottelutulokset ovat kolmevuotisia sisältäen option vuodelle 2020. Neuvottelutulokset koskevat kaikkiaan noin 85 000:tä ylempää toimihenkilöä.


Sopimukset ovat pääosin palkkaratkaisuja, joissa palkkoja korotetaan kahden ensimmäisen sopimusvuoden aikana yhteensä 3,2 prosentilla liittojen sopimalla tavalla. Tekstimuutokset ovat vähäisiä. 


YTN:n ja Teknologiateollisuuden ylempien toimihenkilöiden nykyiset työehtosopimukset kyseisillä kolmella alalla päättyivät 31.10.2017. YTN:n hallitus kokoontuu maanantaina 6. marraskuuta käsittelemään sopimustilannetta.


Palaa otsikoihin