Uutiset

rss Uutiset

2.3.2018 15.37

Ylityö- ja vuoronvaihtokielto koko JUKOn julkiselle sektorille 7.3.

JUKO vauhdittaa yliopistoneuvotteluja ylityö- ja vuoronvaihtokiellolla. Lisäksi kaikkien sopimusalojen neuvottelutulokset jäivät edelleen pöydälle.

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO jätti edelleen pöydälle kaikki tähän asti saavutetut virka- ja työehtosopimusten neuvottelutulokset. Päätöksellä vauhditetaan yliopistojen jumiutuneita neuvotteluja. JUKO on ryhtynyt valmisteluihin myös yliopistosektorin työtaistelun laajentamiseksi ja syventämiseksi.


JUKO päätti tänään 2.3. lisäksi kaikkia JUKOn sopimusaloja koskevasta ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta. Tukitoimeksi tarkoitettu ylityö- ja vuoronvaihtokielto tulee voimaan keskiviikkona 7.3. kello 7.00 ja on voimassa toistaiseksi.


– Ylityö- ja vuoronvaihtokielto koskee vain työsuhteessa olevia eli virkamiehet ja viranhaltijat jäävät sen ulkopuolelle. Päätös tulee voimaan, jollei sovittelussa edistytä. Olemme valmiita tekemään päätöksiä ensi viikon aikana vieläkin järeämmistä työtaistelutoimista, kertoi JUKOn puheenjohtaja Olli Luukkainen tuoreeltaan.

Akavan Erityisalojen hallitus käsittelee osaltaan neuvottelutilannetta ja JUKOn uusia vauhditustoimenpiteitä maanantaina.

Kunta-ala: Sopimusehdot määräytyvät toistaiseksi KVTES 2017:n mukaisesti.

KT Kuntatyönantajat sekä Kunta-alan koulutettu hoitohenkilöstö (KoHo) ja Julkisen alan unioni (JAU) allekirjoittivat tänään perjantaina (2.3.) kunta-alalle 8. helmikuuta saavutetun neuvottelutuloksen mukaiset työ- ja virkaehtosopimukset.

 

Oma neuvottelujärjestömme Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ei siis osallistunut Kuntatalolla järjestettyyn allekirjoitustilaisuuteen, koska sen hallitus ei ole hyväksynyt saavutettua neuvottelutulosta vauhdittaakseen yliopistoneuvotteluja.

 

Uudet kuukausipalkkaisia koskevat työ- ja virkaehtosopimukset tulevat voimaan vasta, kun kaikki pääsopijajärjestöt, siis myös JUKO, ovat allekirjoittaneet sopimukset. Kunta-alalla on kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen (KVTES) ohella useita, muun muassa lääkäreitä ja opettajia koskevia sopimuksia. Kunnallinen tuntipalkkaisen henkilöstön työehtosopimus (TTES) on kuitenkin voimassa 1.2.2018 alkaen.

 

Suurin osa sopimusmuutoksista tulee voimaan 1.5.2018 jälkeen. Esimerkiksi tilapäisiin hoitovapaisiin, palkalliseen isyysvapaaseen tai eläketapahtumaan johtavaan sairauteen liittyviä, ratkaisussa sovittuja muutoksia ei vielä noudateta. Sopimusehdot määräytyvät toistaiseksi KVTES 2017:n määräysten mukaisesti.


Lisätietoja kuntasopimuksesta: asiamies Jaakko Korpisaari, Akavan Erityisalat, jaakko.korpisaari@akavanerityisalat.fi





Palaa otsikoihin