Uutiset

rss Uutiset

1.3.2018 15.07

Yksityisen opetusalan sovittelu jatkuu perjantaina

Akavan Erityisalat ei ole sopimusosapuoli yksityisen opetusalan työriidassa. Katso jäsenohjeet.

Yksityisen opetusalan työehdoista ja palkkaratkaisusta on neuvoteltu tällä viikolla 27.2. Sovittelija Janne Ahtela on kutsunut osapuolet sovitteluun perjantaina 2.3. klo 7.

 

Mikäli ratkaisuun ei päästä, uhkana on, että työt keskeytyvät viidessä Etelä-Suomen ammatillisessa oppilaitoksessa ja neljässä ammatillisessa aikuiskoulutuskeskuksessa 5.3. lukien viikoksi.  

 

Lisäksi 12.3. alkaen OAJ:n, JHL:n ja Jytyn lakko keskeyttäisi työt 15 helsinkiläisessä yksityisessä koulussa ja lukiossa.


Oma liittosi Akavan Erityisalat ei ole tässä työehtosopimuksessa sopimusosapuoli, joten nämä työtaistelutoimet eivät koske jäsniämäme, jotka työskentelevät alalla.


Jäsenemme voivat kuitenkin halutessaan tukea työtaistelua osallistumalla siihen, mikäli he ovat työtehtävissä, jotka ovat lakonuhan piirissä. Tällöin jäsenen tulee ilmoittaa osallistumisestaan meille Akavan Erityisaloihin. Olemme tehneet jäsenen suojaksi järjestöpäätöksen mahdollisuudesta osallistua. Maksamme jäsenillemme saman lakkoavustuksen kuin lakonuhasta ilmoittaneet liitot.


Huom! Työnantajan asemassa tai lakkorajauksen ulkopuolella olevissa tehtävissä työskentelevät jäsenemme eivät voi osallistua lakkoon.



Palaa otsikoihin