Uutiset

rss Uutiset

5.8.2022 12.03

Yksityiselle opetusalalle neuvottelutulos

Kaikki sopijaosapuolet hyväksyivät Sivistystyönantajien kanssa 5.8. saavutetut neuvottelutulokset. Vajaa kaksivuotinen sopimus tuo ensimmäisenä vuotena keskimäärin 2,55 prosentin palkankorotukset.

Neuvottelut nytkähtivät ratkaisevasti eteenpäin vasta elokuun ensimmäisinä päivinä, kun niitä oli jatkettu kesän tuloksettoman tunnusteluvaiheen jälkeen. Löytyi uusia avauksia, joilla lopulta päästiin eteenpäin.


Yksityisten koulujen ja oppilaitosten palkkaratkaisusta ja työehdoista on neuvoteltu jo helmikuusta lähtien. Aiemman työehtosopimuksen voimassaolo päättyi 31.3.2022.


Yksityisen opetusalan sopijaosapuolia ovat Sivistystyönantajat, opetushenkilöstöä edustava OAJ sekä oppilaitosten hallinto- ja tukipalveluhenkilöstöä edustavat JHL ja Jyty. Sopimus syntyy, jos neuvottelutulos hyväksytään kaikkien sopijaosapuolten päättävissä elimissä. Samalla kerrotaan ratkaisun sisällöstä.


Ammatillisia aikuiskoulutuskeskuksia koskevat sopimusneuvottelut ovat yhä kesken ja neuvottelut jatkuvat 5.8.


Päivitys 9.8.2022: Kaikki sopijaosapuolet hyväksyivät Sivistystyönantajien kanssa 5.8. saavutetut neuvottelutulokset.


Yksityisen opetusalan uusi työehtosopimus on voimassa 9.8.2022-31.3.2024. Vajaa kaksivuotinen sopimus tuo ensimmäisenä vuotena keskimäärin 2,55 prosentin palkankorotukset. Yleiskorotus 1.9.2022 on 2,0 prosenttia, minkä lisäksi jaetaan 0,55 prosentin paikallinen erä, jonka käytöstä sovitaan luottamusmiehen kanssa. Ellei jakotavasta ei löydy yksimielisyyttä, erä jaetaan yleiskorotuksena.


Toisen vuoden palkankorotusten suuruus on sidottu tiettyjen yksityisen sektorin verrokkisopimusten korotuksiin ja kustannusvaikutukseen kahden vuoden ajalta. Sopimuksessa saavutettiin myös laaja perhevapaa, mikä vastaa 1.8. voimaan tullutta perhevapaauudistusta.


Palaa otsikoihin