Uutiset

rss Uutiset

7.12.2017 7.30

Yhtyneet Medix Laborotoriot Oy:tä koskeva lakkovaroitus

Tehy ja Super ovat jättäneet Yhtyneet Medix Laboratoriot Oy:tä koskevan työtaisteluvaroituksen.

Tehy ja Super eivät ole sopimusosapuolia yrityksessä noudatettavassa Yksityisen laboratorioalan toimihenkilöiden työehtosopimuksessa, mutta ne uhkaavat aloittaa Yhtyneet Medix Laboratoriot Oy:ssä lakon 19.–21.12.


Yhtyneet Medix Laboratoriot Oy on järjestäytynyt työnantajaliitto PALTAan ja noudattaa Yksityisen laboratorioalan toimihenkilöiden työehtosopimusta 27.11.2017 alkaen. Tässä sopimuksessa sopijaosapuolina ovat Ylemmät Toimihenkilöt YTN, Ammattiliitto Pro ja Palvelualojen työnantajat PALTA ry. Työehtosopimus on yleissitova ja se on voimassa 31.1.2018 asti. Tätä työehtosopimusta noudatetaan PALTAn jäsenyritysten yksityisen laboratorioalan palveluksessa oleviin ylempiin toimihenkilöihin ja toimihenkilöihin.

Akavan Erityisalojen jäseniä sitoo työrauha, koska YTN:n neuvottelema työehtosopimus on voimassa eli työt jatkuvat normaalisti. Tehy ja Super yrittävät syrjäyttää YTN:n neuvotteluosapuolena Yhtyneet Medix Laboratoriot Oy:ssä työehdoista neuvoteltaessa, joten YTN ja Akavan Erityisalat eivät suosittele lakkoon liittymistä ylemmille toimihenkilöille.


Palaa otsikoihin