Uutiset

rss Uutiset

27.2.2020 7.59

Yhteistoimintasopimukseen ja luottamusmiessopimukseen liittyvät asiat esillä kirkon neuvotteluissa

JUKO tavoittelee luottamusmiessopimukseen muutoksia, jotka mahdollistavat luottamusmiehen valinnan myös pienissä seurakunnissa.

Kirkon sektorin neuvotteluja jatkettiin 26. helmikuuta. Palkansaajia edustavat pääsopijajärjestöt JUKO, Kirkon alat ja Kirkon alan Unioni avasivat luottamusmiessopimukseen ja yhteistoimintasopimukseen liittyviä neuvottelutavoitteitaan.


JUKO tavoittelee luottamusmiessopimukseen muutoksia, jotka mahdollistavat luottamusmiehen valinnan myös pienissä seurakunnissa.


- Luottamusmiesjärjestelmä ja osaava luottamusmies on aina myös työnantajan etu, JUKOn kirkon neuvottelukunnan puheenjohtaja Jussi Junni muistuttaa.


Neuvottelut jatkuvat 6. maaliskuuta.


***


Akavalainen, Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO edustaa neuvotteluissa sinua ja ammattiliittoasi ja neuvottelee työpaikallasi käytössä olevat työehtosopimukset.


JUKO edustaa työehtosopimuksillaan noin 200 000:ta korkeakoulutettua. Sovimme työsuhteiden ehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa ja AVAINTA-aloilla. Sovimme työehtosopimukset myös Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.


Kirkon sopimusneuvotteluihin osallistuvat JUKO, Kirkon alan unioni, Kirkon alat ry ja Kirkon työmarkkinalaitos.


Tiedotamme neuvotteluista neuvottelutiedotteella. Seuraa lisäksi www.juko.fi, JUKO-Facebookia ja Twitteriä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2020 #sopien2020.


Lue myös: https://www.juko.fi/ajankohtaista/palkansaajapuoli-avasi-tavoitteitaan-kirkon-poydassa/

Lisätiedot
JUKOn kirkon neuvottelukunnan puheenjohtaja Jussi Junni, 09 4270 1507, jussi.junni@akiliitot.fi / Twitter @jussijunni

JUKOn neuvottelupäällikkö Anne Kaitainen, 040 837 2731, anne.kaitainen@juko.fi / Twitter @AnneKaitainen


Palaa otsikoihin