Uutiset

rss Uutiset

10.4.2021 20.40

Yhdistysmaksua koskeva päätös kevätliittokokouksessa

Akavan Erityisalojen 10.4. kokoontunut kevätliittokokous teki päätöksen jäsenyhdistyksiä koskevan jäsenmaksumallin muuttamisesta. Päätös ei ota kantaa henkilöjäsenten maksamiin jäsenmaksuihin.

Päätös yhdistysmaksumallista hyväksyttiin kevätliittokokouksessa äänin 275–202. Päätöksen mukaan jäsenyhdistys maksaa yhdistysmaksua Akavan Erityisaloille 1.1.2022 alkaen ns. tasamallin mukaan. 11 jäsenyhdistystä jätti päätökseen eriävän mielipiteen. Kokouksessa oli paikalla 18 jäsenyhdistystä.

Liittokokouksen päätös lähtee nyt valmisteluun liiton hallitukselle, joka tekee syysliittokokoukselle suunnitelman malliin siirtymiseksi. Jäsenmaksumallista ja vuoden 2022 jäsenmaksuista päättää Akavan Erityisalojen syysliittokokous marraskuussa.

Akavan Erityisalojen hallitus on valmistellut liiton strategiaan kirjattua tavoitetta jäsenmaksurakenteen muuttamisesta. Muutoksen tavoitteiksi on liiton strategiatyössä asetettu mm. maksujärjestelmän selkeys, jäsenmaksujen kilpailukyky sekä se, että eri jäsenryhmien ja -yhdistysten erilaiset tarpeet tulevat otetuiksi huomioon.

Akavan Erityisalojen Teamsissa miltei satapäisenä kokoontunut kevätliittokokous käsitteli myös sääntömääräiset liittokokousasiat, hallituksen kertomuksen toiminnasta 2020 ja tilinpäätöksen. 
> Nostot Akavan Erityisalojen toimintakertomuksesta 2020

Liittokokouksen alla järjestettiin työmarkkinaseminaari, jossa puhuivat Akavan työmarkkinajohtaja Katarina Murto ja kirjoittaja, ajattelija Petri Rajaniemi. Mielenkiintoisen seminaarin teemana oli muun muassa paikallinen sopiminen.


Lisätietoja: toiminnanjohtaja Salla Luomanmäki, Akavan Erityisalat





Palaa otsikoihin