Uutiset

rss Uutiset

17.11.2023 12.30

Voinko osallistua toisen liiton lakkoon?

Voit halutessasi osallistua työpaikallasi toisen liiton lakkoon, jolla vastustetaan maan hallituksen rajuja työelämä- ja sosiaaliturvaheikennyksiä. Akavan Erityisalojen hallitus on tehnyt osallistumisesta jäseniä suojaavan järjestöpäätöksen.

Monet ammattiliitot ovat käynnistäneet erilaisia poliittisia painostustoimia maan hallituksen kaavailemia heikennyksiä vastaan. 


Voit halutessasi osallistua työpaikallasi nyt ilmoitettuihin toisen liiton lakkoihin turvallisin mielin, sillä Akavan Erityisalojen hallitus on tehnyt asiasta jäseniä suojaavan järjestöpäätöksen.


Hallituksemme päätöksen mukaisesti Akavan Erityisalat antaa luvan ja kehottaa jäsenyhdistystensä henkilöjäseniä halutessaan osallistumaan SAK:n ja STTK:n liittojen päättämiin poliittisiin mielenilmauksiin, vaikka ne toteutettaisiin lakkoina tai ulosmarsseina.

> Mitä ulosmarssi ja poliittinen lakko tarkoittavat?


Kun osallistut, noudata järjestävän liiton ohjeita.


Osa toimenpiteistä voi olla työajan ulkopuolella järjestettäviä mielenilmauksia. Kehotamme osallistumaan myös niihin omalla ajallasi.


Huomaathan, että virkasuhteessa olevat eivät voi osallistua poliittisiin mielenilmauksiin ja lakkoihin työaikana.


Liitto ei maksa lakkoavustusta näihin lakkoihin tai ulosmarsseihin osallistumisesta.


Haluatko kysyä painostustoimista? Ota yhteyttä työsuhdeneuvontaamme! Numerot ovat maksuttomia. Puhelinaika arkisin klo 9 - 14.

  • Julkisen sektorin työsuhdeneuvonta p. 0800 135 380
  • Yksityisen sektorin työsuhdeneuvonta p. 0800 135 350

Palaa otsikoihin