Uutiset

rss Uutiset

25.1.2022 9.23

Valtion sopimusneuvottelut käynnissä

Valtion virka- ja työehtosopimusneuvottelut alkoivat 13.1.2022. Akavan Erityisalat tukee ja seuraa neuvotteluja viikoittain mm. JUKOn valtion neuvottelukunnassa.

Valtion pöydässä neuvottelutapaamisia on sovittu joka viikolle helmikuun loppuun. 

Neuvottelujärjestömme JUKOn neuvottelutavoitteet ovat konkreettisia: ostovoimaa turvaavan palkan lisäksi haemme parannusta työ- ja matka-aikaa koskeviin epäkohtiin sekä uusien perhevapaiden palkallisuutta molemmille vanhemmille. Uuden perhevapaajärjestelmän onnistunut läpivienti on myös valtiotyönantajalle tärkeä tavoite.


JUKOn sisällä Akavan Erityisalat on vetänyt perhevapaiden toteutuksen selvittämistä valmistelutyössä JUKOn eri sektoreilla.


- Ei ole mitään kestävää syytä, miksi työelämän laatukysymykset lakaistaisiin syrjään tällä neuvottelukierroksella, katsoo työmarkkinalakimies Kari Eskola Akavan Erityisaloista.


Riittävien palkankorotusten merkitystä puoltaa taas se, että inflaatio on noussut nyt tammikuussa peräti 3,5 prosenttiin.


- JUKOlla on sekä halua että kykyä viedä neuvotellen läpi selkeitä tavoitteitamme, jotka nousevat jäsenkunnan todellisuudesta valtiolla, arvioi Kari Eskola.


Hyvinä palkansaajajärjestökumppaneinamme toimivat neuvotteluissa PRO ja JHL.    



Palaa otsikoihin