Uutiset

rss Uutiset

14.12.2017 14.32

Vakuutusalan lakonuhka - miten toimia?

STTK:lainen Vakuutusväen Liitto VvL on antanut lakkovaroituksen vakuutusalalle. Akavan Erityisalojen jäseniä edustavalla YTN:llä ei ole omaa työehtosopimusta vakuutusalalla. Miten toimia mahdollisen lakon aikana?

STTK:lainen Vakuutusväen Liitto VvL on antanut lakkovaroituksen vakuutusalalle. Tällä viikolla käydään useina päivinä valtakunnansovittelijan johdolla työriidan sovittelua.


Mikäli sovittelussa ei löydy kiistaan ratkaisua, toteutuvat työnseisaukset 18.-19.12. ja 28.-29.12. Lakon ulkopuolelle on rajattu osa-aikaeläkkeellä olevat henkilöt sekä henkilöt, jotka ovat jäämässä eläkkeelle viimeistään 1.2.2018.


YTN:llä ei ole omaa työehtosopimusta vakuutusalalla.


Miten toimin mahdollisen lakon aikana?


Mikäli Akavan Erityisalojen jäsenet osallistuvat muiden osapuolien työtaistelutoimiin, maksetaan heille lakkoavustukset samoin periaattein kuin muiden liittojen jäsenille maksetaan. Ylemmän toimihenkilön tehtävissä toimivat työntekijät pidättäytyvät omissa työtehtävissään.

Jos työnseisaukset alkavat maanantaina 18.12., lähetetään alalla työskenteleville YTN-liittojen jäsenille (eli myös Akavan Erityisalojen jäsenille) viesti, jossa kerrotaan käytännön ohjeet mahdollisten lakkoavustusten hakemiseksi.

Mistä lisätietoja?

YTN:n päivystyspuhelin vastaa kysymyksiin arkisin klo 9-15 numerossa 040 – 352 3671 tai kysymykset sähköpostitse osoitteeseen finanssi@ytn.fi.

 


Palaa otsikoihin