Uutiset

rss Uutiset

18.5.2021 14.08

Ulosoton ylitarkastajille uusi palkkausjärjestelmä

Ulosoton ylitarkastajien palkkausjärjestelmä uudistuu. Asiasta saavutettiin neuvottelutulos haastavien neuvottelujen jälkeen toukokuussa. Ulosoton ylitarkastajat ovat Akavan Erityisalojen jäsenyhdistyksen jäseniä.

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOn valtion neuvottelukunta hyväksyi 18.5.2021 neuvottelutuloksen ulosoton ylitarkastajien (ent. kihlakunnan ulosottomiehet) uudeksi palkkausjärjestelmäksi.


Uusi ulosottolaitos on ollut käytännössä ilman palkkausjärjestelmiä käynnistymisestään 1.12.2020 lukien. Neuvottelut ulosoton ylitarkastajien palkkausjärjestelmästä olivat erityisen haastavia siksi, että niissä oli kyse palkanalennuksista. Jatkossakin palkkataso muodostuu kuitenkin merkittävässä määrin työn vaativuudesta, toiminnan tuloksellisuudesta ja tehtävistä suoriutumisesta.


- Olen helpottunut siitä, että löysimme ns. laajan perinnän tekijöille toimivat ratkaisut ja silti työnantaja saa ajan kanssa merkittävät säästöt toimintaansa. Erityisen iloinen olen siitä, että vähintään viisi vuotta määräaikaisena työskennelleet virkamiehet rinnastuvat nyt vakituiseen henkilöstöön palkkaratkaisussa, kertoo työmarkkinalakimies Kari Eskola Akavan Erityisaloista.   


- Me ammattiliitot haluamme olla mukana kehittämässä uuden ulosottolaitoksen työhyvinvointi- ja jaksamiskysymyksiä sekä työnteon edellytyksiä yhteistoiminnassa ja työntekijöitä kuullen. Ulosottolaitoksen tuottavuuden takana ovat ennen muuta osaavat ja sitoutuneet työntekijät, Kari Eskola toteaa.


Neuvottelut muiden henkilöstöryhmien ja tehtävien palkkauksesta ovat Ulosottolaitoksessa vielä kesken.

 

Ulosoton ylitarkastajat ovat järjestäytyneet Kihlakunnanulosottomiehet ry:hyn, joka on Akavan Erityisalojen jäsenyhdistys.


Palaa otsikoihin