Uutiset

rss Uutiset

3.12.2021 15.23

Teknologiateollisuuteen ja suunnittelualalle ylityökielto

Neuvottelujärjestömme YTN vauhdittaa sopimusneuvotteluja kahdella sopimusalalla 4.12. alkaen. Toimenpiteet koskevat myös Akavan Erityisalojen jäseniä.

Ylemmät Toimihenkilöt YTN vauhdittaa Teknologiateollisuuden työnantajat ry:n kanssa käytäviä neuvotteluja uudesta työehtosopimuksesta julistamalla ylityökiellon teknologiateollisuudessa 4.–19.12. väliseksi ajaksi. Myös vapaa-ajalla matkustaminen työasioissa on kielletty kyseisenä ajankohtana.


YTN:n puheenjohtaja Teemu Hankamäen mukaan painostustoimien aloittaminen oli tarpeen, koska neuvotteluissa tarjolla oli reippaasti inflaatioennusteen alittava palkankorotus. Kun työnantajalla ei tämän lisäksi ollut mitään valmiutta YTN:n tavoittelemaan yleiskorotukseen, neuvottelut eivät johtaneet tulokseen.


Ylityökiellon aikana jäsenet tekevät työsopimuksen mukaista säännöllistä työaikaa, joka teknologiateollisuuden ylemmillä toimihenkilöillä on valtaosin 7,5 tuntia päivässä (osalla saattaa olla 8  tuntia). Tämän ylittävän työn tekeminen on kiellettyä ylityökiellon aikana. Ylityöstä kieltäytyminen ei vaadi erityistä syytä.  

Jäsen, seuraathan YTN:n viestintää, mm. teknologiateollisuuden Facebook-sivustoa:  https://www.facebook.com/YTNTEKNO/

Painostustoimet myös suunnittelualalla

Ylemmät Toimihenkilöt YTN vauhdittaa Teknologiateollisuuden työnantajat ry:n kanssa käytäviä neuvotteluja uudesta työehtosopimuksesta julistamalla suunnittelu- ja konsulttialalle ”venymiskiellon”. Painostustoimi alkoi 4.12. ja se on voimassa toistaiseksi.


Venymiskielto tarkoittaa ylityökieltoa, kieltoa matkustaa vapaa-ajalla työasioissa sekä kieltoa kerryttää liukumasaldoa.

> Uutinen 3.12.2021: YTN aloittaa painostustoimet suunnittelualalla

Jäsen, seuraathan YTN:n viestintää, mm. suunnittelualan Facebook-sivustoa: https://www.facebook.com/YTNsuunnitteluala

Jäsenemme teknologiateollisuudessa ja suunnittelualalla!

Mikäli sinulla on kysyttävää painostustoimista tai neuvottelutilanteesta yleisemmin, ota yhteyttä oman työpaikkasi YTN:n luottamusmieheen. Voit myös aina kysyä Akavan Erityisalojen edunvalvonnasta, yhteystiedot:

neuvottelupäällikkö Elin Blomqvist-Valtonen, puh. 0201 235 336, Akavan Erityisalat

edunvalvonnan johtaja Helena Lamponen, puh. 0201 235 352, Akavan Erityisalat



Palaa otsikoihin