Uutiset

rss Uutiset

2.1.2018 17.04

Rahoitusalan työriidan sovittelussa ei tänään edistystä

Sovittelua jatketaan huomenna 3.1.2018 klo 11. Jäseniämme edustava Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry on antanut rahoitusalalle työtaisteluvaroituksen 4.-5.1. yhdessä muiden palkansaajajärjestöjen kanssa.

Rahoitusalan työriitaa etsittiin ratkaisua tänään valtakunnansovittelija Minna Helteen johdolla. Helteen mukaan tilanne on huolestuttava, ja kiista uhkaa edelleen pitkittyä.


- Tämä päivä ei valitettavasti tuonut mitään sellaista uutta, jonka pohjalta riitaa voitaisiin ratkaista. Tilanne on yhä jumissa, Minna Helle sanoo.


Osapuolten välillä on kiistaa erityisesti viikonlopputyön teettämisestä ja sen ehdoista. Tämän lisäksi sovittelussa on ratkaistavana muitakin asioita, kuten palkkaratkaisu ja erilaisia tekstikysymyksiä.


Jäseniämme edustava Ylemmät toimihenkilöt YTN ry sekä  Ammattiliitto Nousu ry,  Ammattiliitto Pro ry ja Danske Bankin henkilöstöyhdistys ry ovat ilmoittaneet rahoitusalaa koskevasta työnseisauksesta 4.1.2018 klo 6 – 5.1.2018 klo 23.59.


Rahoitusalan työnantajien sopijaosapuolia ovat Finanssiala ry ja Palvelualojen työnantajat Palta ry rahoitusalan työehtosopimuksen osalta sekä Danske Bank oman työehtosopimuksensa osalta.


YTN on tiedottanut jäseniämme suunnitellusta työnseisauksesta jäsenkirjeellä. Mikäli sinulla on kysyttävää, YTN päivystyspuhelin vastaa kysymyksiisi arkisin klo 7-19 numerossa puh. 040 - 352 3671. Sähköpostitse voit ottaa yhteyttä osoitteeseen finanssi@ytn.fi



Palaa otsikoihin