Uutiset

rss Uutiset

24.1.2018 22.07

Rahoitusalan työriidan sovittelu jatkuu maanantaina 29.1.

- Sovittelussa on viimein päästy aimo harppaus eteenpäin. Vaikeimmat kysymykset ovat kuitenkin yhä ratkaisematta, valtakunnansovittelija Minna Helle sanoi keskiviikkona.

Rahoitusalan työriitaan ei löytynyt ratkaisua keskiviikon tapaamisessa. Uusia työnseisausuhkia ei ole ilmoitettu.

Työriitaa on soviteltu tällä viikolla erittäin tiiviisti. Keskiviikon sovintoneuvottelut päättyivät valtakunnansovittelijan toimistolla vähän ennen iltakahdeksaa. Työriidan sovittelua jatketaan seuraavan kerran maanantaina 29.1.2018 klo 11.


Työriidan syynä on sitkeä kiista, joka koskee viikonlopputyön tekemistä ja sen ehtoja rahoitusalalla. Myös palkkaratkaisu ja monet tekstikysymykset ovat avoinna.


- Riita on jo nyt pitkittynyt, eikä sen jatkuminen tuo lisää eväitä neuvottelupöytään. Odotan ensi viikon alussa osapuolilta vahvaa tahtotilaa edistää sovun syntymistä, valtakunnansovittelija Mnna  Helle sanoo.

Rahoitusalalla ei ole tällä hetkellä työnseisausuhkaa. Voimassa on kuitenkin ammattiliittojen ylityökielto.


Työriidan osapuolet ovat palkansaajapuolella jäseniämmekin edustava Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry, Ammattiliitto Pro ry ja Ammattiliitto Nousu ry ja sekä työnantajapuolella Finanssiala ry ja Palvelualojen työnantajat Palta ry. Myös Danske Bankin työehtosopimus on työriidan kohteena. Molemmat työehtosopimukset ovat päättyneet 30.11.2017.


Palaa otsikoihin