Uutiset

rss Uutiset

29.1.2020 14.08

Palkkausjärjestelmän ongelmista osin yhteinen näkemys – ratkaisuista ei

Kirkon neuvottelut virka- ja työehtosopimuksista jatkuivat 29. tammikuuta. JUKOn sopimusten piirissä on kirkossa noin 20 000 palkansaajaa.

JUKOa kirkon neuvotteluissa edustavat JUKOn neuvottelupäällikkö Anne Kaitainen ja kirkon neuvottelukunnan puheenjohtaja Jussi Junni.

Tapaamisessa perustettiin työryhmä selvittämään, onko pääsopijoiden mahdollista antaa yhteistä ohjeistusta seurakunnille uuden työaikalain voimaantulon vaikutuksista.

Lisäksi osapuolet avasivat ja keskustelivat yleistä palkkausjärjestelmää koskevista tavoitteista.

Nykytilanteesta sekä palkkausjärjestelmän ongelmista palkansaajien ja työnantajan edustajat ovat monilta osin yhtä mieltä, mutta näkemykset ratkaisuista eroavat.

Neuvottelut jatkuvat 12. helmikuuta.

Akavalainen, Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO edustaa neuvotteluissa sinua ja ammattiliittoasi ja neuvottelee työpaikallasi käytössä olevat työehtosopimukset.

JUKO edustaa työehtosopimuksillaan noin 200 000:ta korkeakoulutettua. Sovimme työsuhteiden ehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa ja AVAINTA-aloilla. Sovimme työehtosopimukset myös Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

 

Tiedotamme neuvotteluista neuvottelutiedotteella. Seuraa lisäksi www.juko.fi, JUKO-Facebookia ja Twitteriä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2020 #sopien2020.

 

Lue myös

https://www.juko.fi/ajankohtaista/ihmisia-tyomarkkinauutisten-takana-jussi-junni/

https://www.juko.fi/ajankohtaista/kirkon-sopimusneuvottelut-alkoivat-keskiviikkona/

 

Lisätiedot

• JUKOn kirkon neuvottelukunnan puheenjohtaja Jussi Junni, 09 4270 1507

jussi.junni@akiliitot.fi / Twitter @jussijunni

 

• JUKOn neuvottelupäällikkö Anne Kaitainen, 040 837 2731

anne.kaitainen@juko.fi / Twitter @AnneKaitainen

 


Palaa otsikoihin