Uutiset

rss Uutiset

13.2.2020 7.00

Palkansaajapuoli avasi tavoitteitaan kirkon pöydässä

Kirkon sektorin neuvotteluja jatkettiin 12.2. Palkansaajapuolta edustavat JUKO, Kirkon alat ja Kirkon alan Unioni jatkoivat neuvottelutavoitteidensa avaamista.

JUKO haluaa seurakuntaliitoksiin liittyvät palkkaharmonisointimääräykset sopimukseen

Seurakuntaliitokset ja muut seurakuntarakenteen muutokset tulevat kirkon omien jäsenennusteiden mukaan yleistymään lähitulevaisuudessa. Vaikka kaikki seurakunnat noudattavatkin samoja virka- ja työehtosopimusmääräyksiä, aiheuttavat eri seurakunnissa noudatettava erilainen palkkapolitiikka ja erilaiset paikalliset soveltamismallit kuitenkin aina liitostilanteissa palkkojen harmonisointitarpeen. Liittojen tietoon tulee silloin tällöin kuitenkin tapauksia, jossa palkkojen harmonisointi on jäänyt kokonaan tai osittain hoitamatta. JUKOn kirkon sektorin neuvottelupäällikkö Anne Kaitainen pitääkin ehdottoman tärkeänä, että virka- ja työehtosopimukseen saadaan näissä liitostilanteissa tarvittavat palkkaharmonisointia koskevat määräykset viimeistään nyt.


Neuvotteluja käydään vielä hyvin rauhallisessa ilmapiirissä ja rauhalliseen tahtiin. Maaliskuun loppua kohti neuvottelutahti ja oletettavasti myös tunnelma tulevat koko ajan tiivistymään.


Neuvottelut jatkuvat 26. helmikuuta.



Palaa otsikoihin