Uutiset

rss Uutiset

8.6.2023 15.51

Neuvottelutulos yksityiselle sosiaalipalvelualalle

Ylityö- ja vuoronvaihtokielto sekä hakusaarto päättyvät heti. Juhannusviikolle suunnitellut lakot peruuntuvat, jos osapuolten hallinnot hyväksyvät tuloksen. Myös jäseniämme on ollut työtaistelujen piirissä.

Yksityisellä sosiaalipalvelualalla on saavutettu neuvottelutulos. Sopimuksen sisältö tulee julkiseksi, jos neuvotteluosapuolten hallinnot hyväksyvät sopimuksen. Ylityö- ja vuoronvaihtokielto ja hakusaarto päättyvät heti. Juhannusviikolle suunnitellut lakot peruuntuvat, jos kaikki neuvotteluosapuolet hyväksyvät neuvottelutuloksen.


Työriidan taustaa

Nyt aikaansaatu neuvottelutulos on syntynyt pitkien neuvottelujen tuloksena. Yksityinen sosiaalipalveluala on ollut sopimuksettomassa tilassa toukokuun alusta alkaen. Alalla on ollut lakkoja toukokuun lopusta alkaen. Lisäksi voimassa on ollut ylityö- ja vuoronvaihtokielto sekä hakusaarto.


Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksesta neuvottelevat työntekijäpuolelta Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia, Sosiaalipalvelualan allianssi Salli ry, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Sote ry. Työnantajaa edustaa Hyvinvointiala HALI ry.


Myös Akavan Erityisalojen jäseniä on ollut lakkojen piirissä. Jäsen, muistathan hakea meiltä lakkoavustusta! Lisätietoja: neuvottelupäällikkö Amalia Poutanen, Akavan Erityisalat, amalia.poutanen@akavanerityisalat.fi 


Palaa otsikoihin