Uutiset

rss Uutiset

23.1.2018 9.05

Neuvonta-alan runkosopimuksesta saavutettiin viime yönä neuvottelutulos

Sopimuskauden pituus 1.1.2018–31.12.2020.

Palkkoja korotetaan 1.3.2018 1,6 % suuruisella korotuksella. Ellei muusta toteutustavasta luottamusmiehen kanssa sovita, yleiskorotus on 1,2 % ja 0,4 % työnantajan päättämällä tavalla yrityskohtaisena eränä. Palkkoja korotetaan 1.3.2019 1,6 % suuruisella korotuksella. Ellei muusta toteutustavasta luottamusmiehen kanssa sovita, yleiskorotus on 0,9 % ja 0,7 % työnantajan päättämällä tavalla yrityskohtaisena eränä.


Lisäksi perustetaan kaksi työryhmää selvittämään neuvontatyön suhdetta työaikalakiin sekä palkkaukseen liittyvien tehtäväryhmien suhdetta palkkataulukkoihin.

 

Neuvonta-alalla noudatetaan neuvonta-alan runkosopimusta, joka neuvotellaan Palvelualojen työnantajat PALTAn kanssa. Sopimusalan piirissä on noin 1 000 työntekijää.


Sopimuksen piirissä olevat työskentelevät maaseutukeskuksissa ja osin myös Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksissa. He tekevät erilaisia neuvontatehtäviä taloushallinnosta ja liiketoiminnan suunnittelusta yrityksen perustamiseen ja investointien suunnitteluun, kasvinviljelyyn ja puutarhanhoitoon sekä kotieläinjalostukseen.


Toimihenkilöpuolella neuvotteluosapuolia ovat Agronomiliitto, Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Palkansaajajärjestö Pardia.


Palaa otsikoihin