Uutiset

rss Uutiset

1.2.2018 14.01

Miksi kampanjoimme paikallisesta sopimisesta?

Lähtökohdat paikalliselle sopimiselle ovat luottamus ja hyvä tiedon saanti.

Paikallinen sopiminen on ollut pitkään työmarkkinajärjestöjen kiistakapula. Sillä voidaan saada työyhteisössä paljon hyvää aikaiseksi ja työelämään sitä paljon puhuttua joustoa. Jos tietotaso työntekijän ja työnantajan välillä ei kuitenkaan ole yhtä hyvä, ollaan ongelmissa. Työntekijä on äkkiä yksin, jos työpaikalta ei löydy luottamusmiestä tai luottamusvaltuutettua neuvottelun tueksi. Mistä sainkaan oikein sopia ja missä kaikessa voin tulla vastaan?

 

Näistä ajatuksista heräsi ajatus kampanjasta, jolla voisimme lisätä työntekijöiden tietämystä siitä, mitä paikallinen sopiminen oikein tarkoittaa yksityisellä sektorilla. Samalla voimme lisätä myös työnantajien ja esihenkilöiden tietämystä paikallisen sopimisen mahdollisuuksista.

 

Yksityiseltä sektorilta löytyy paljon työpaikkoja, joista luottamusmiestä tai luottamusvaltuutettua ei löydy. Kampanjamme tarkoitus on auttaa erityisesti näissä tilanteissa. Tartu rohkeasti auttavaan käteemme, pohditaan yhdessä! Me Akavan Erityisaloissa olemme sinua varten. #sovitaanvaan!

 

Talvisin terveisin,

 

Marina PaulaharjuMarina Paulaharju

Puheenjohtaja

Yksityissektorin neuvottelukunta, Akavan Erityisalat

@MarinaPaulaha

 


Saara PaavolaSaara Paavola

Toiminnanjohtaja

Specia – Asiantuntijat ja ylemmät toimihenkilöt ry

@saarapaavola


Palaa otsikoihin