Uutiset

rss Uutiset

11.5.2022 21.10

Kunta-alan neuvottelutilanne auki

Kunta-alan neuvottelutilanne on edelleen auki. Ylityö- ja vuoronvaihtokielto jatkuu koko maassa. Akavan Erityisalat ja JUKO kannattivat kunta-alan sovintoesityksen hyväksymistä.

Palkkapäivä#2-mielenilmaus Helsingissä 6.5. Kuva: Vessi Hämäläinen

Samoin työnantaja Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT sekä pääsopijajärjestö JAU (Jyty ja JHL) olivat sovintoesityksen hyväksymisen kannalla. Pääsopijajärjestö Sote ry (Tehy ja SuPer) eivät hyväksyneet sovintoesitystä, joten se kaatui.


Sovintoesityksen hylkäämisen jälkeen työministeri toivoi, että esityksen hyväksyneet osapuolet jatkaisivat neuvotteluja sovintoesityksen pohjalta. 


Tyydyttävä sovintoesitys

Kunta-alan sovintoesityksen palkkaratkaisu vastaisi pääosin Akavan Eritysalojen tavoitteisiin. Ratkaisu sisältää kolmivuotisen sopimuksen ja viisivuotisen palkkaohjelman. Kuluvan vuoden palkkaratkaisu vastaa yleistä tasoa ja kahden muun sopimusvuoden korotukset on kunta-alalle edullisesti kytketty vientiteollisuuden ratkaisuihin. Pitkäjänteisellä palkkaohjelmalla olisi mahdollista oikoa kunta-alan palkkavääristymää.


Kerromme neuvottelujen etenemisestä jäsenkirjeillä. Seuraa viestintää!


Lisätietoja: Jaakko Korpisaari, neuvottelupäällikkö, jaakko.korpisaari@akavanerityisalat.fi


Olitko lakossa? Muista hakea lakkoavustusta!

Akavan Erityisalojen hallitus on päättänyt kunta-alan kevään 2022 lakkoja koskevan lakkoavustuksen määräksi 110 €/päivä.


Huom! Olet oikeutettu lakkoavustukseen myös viikonlopun osalta, jos työnantaja pidättää palkan ko. ajalta lakkoon osallistumisen perusteella.


Hae lakkoavustusta toukokuun lakoista 6.6. mennessä. > Lue lisää ja hae



Palaa otsikoihin