Uutiset

rss Uutiset

27.2.2023 14.32

Kirkon virka- ja työehtosopimusneuvotteluissa on saavutettu neuvottelutulos

Kirkon virka- ja työehtosopimusneuvotteluissa on saavutettu maanantaina iltapäivällä liki 20 000:ta palkansaajaa koskeva kaksivuotinen neuvottelutulos.

Sopimuksen sisällöstä kerromme, kun kaikkien osapuolten hallinnot ovat hyväksyneet sen. Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOn hallitus kokoontuu tiistaina.


Evankelis-luterilaisen kirkon virka- ja työehdoista sopivat JUKO, Kirkon alan unioni (JHL, Jyty), Kirkon alat ja Kirkon työmarkkinalaitos.


Merkittävä osa akavalaisten kirkonalan liittojen jäsenistä työskentelee pappeina, kanttoreina, diakonia- tai nuorisotyöntekijöinä. JUKO edustaa virka- ja työehtosopimusneuvotteluissa myös hallinnon, viestinnän ja kasvatuksen tehtävissä toimivia kirkon akavalaisia.


Neuvotteluhistoria

Joulukuussa alkaneet neuvottelut kirkon kuluvan vuoden palkankorotuksista päättyivät tuloksettomina 20. tammikuuta. Tämän jälkeen palkansaajien ja työnantajan edustajat ovat neuvotelleet koko sopimuksesta eli palkankorotuksista, muista sopimusmääräyksistä ja sopimuskauden pituudesta.



Palaa otsikoihin