Uutiset

rss Uutiset

1.3.2022 15.00

Kansallisgallerian neuvottelut jatkuvat

Neuvottelut Kansallisgallerian työehtosopimuksesta jatkuivat maaliskuun alussa. Tätä ennen neuvotteluosapuolet tapasivat aloitusseminaarissa helmikuussa.

Kansallisgallerian työehtosopimus koskee noin 300:aa henkilöä. Nykyinen sopimuskausi päättyy 31. maaliskuuta.


Kansallisgalleria, aiemmin valtion taidemuseo, on kolmen Helsingissä toimivan taidemuseon kokonaisuus. Siihen kuuluvat Ateneumin taidemuseo, Nykytaiteen museo Kiasma ja Sinebrychoffin taidemuseo.


Sopimusneuvotteluja voit seurata muun muassa Akavan Erityisalojen kotisivuilta ja Twiterissä @#neuvotellen 2022 #kansallisgalleria @aivanerityinen @JUKOry.


Akavan Erityisalojen työmarkkinalakimies Kari Eskola on mukana neuvottelemassa Kansallisgallerian sopimusta. Yhteystiedot: Kari Eskola, p. 0201 235 367, kari.eskola@akavanerityisalat.fi

 

Kansallisgalleria-faktat

  • Sopimus | Kansallisgallerian työehtosopimus
  • JUKO-neuvottelijat | Kari Eskola (Akavan Erityisalat), neuvottelupäällikkö Katja Aho (JUKO) ja luottamusmies Kirsi Muurama
  • Pääsopijat | JUKO, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL, Ammattiliitto Pro ja Sivistystyönantajat Sivista

 

Miksi työehtosopimusneuvottelut?

Palkansaajien järjestöt ja työnantajajärjestö neuvottelevat työehtosopimuksiin useita työelämän määräyksiä, joita ei ole laissa. Neuvotteluissa sovitaan muun muassa palkankorotuksista sekä työaika- ja lomamääräyksistä.


Sopimukset määrittelevät vähimmäistason, jota paremmista ehdoista voi sopia paikallisella, tarkentavalla sopimuksella.


Työehtosopimuksiin sisältyy laadullisia ja rahassa määriteltyjä etuuksia. Neuvottelut etenevät tavallisesti niin, että ensin käsitellään laadulliset tavoitteet ja niiden mahdolliset kustannusvaikutukset, vasta lopuksi osana kokonaisuutta sovitaan palkoista.


Palaa otsikoihin