Uutiset

rss Uutiset

17.11.2021 12.29

JHL:n ja JYTY:n lakko Turussa

JHL ja JYTY järjestävät Turussa 17.11. alkaen työtaistelun Arkea Oy:tä vastaan. Akavan Erityisalojen jäsenet eivät tee lakonalaista työtä.

JHL:n järjestölliset toimet Arkea Oy:tä vastaan 17.11.21 klo 12.00 alkaen vaikuttavat Turun kaupungissa mm. ruokapalveluissa ja puhtaanapitopalveluissa. Arkea Oy aikoo heikentää yli 1 000 hengen työehtoja. Myös JYTY on liittynyt lakkoon.


Lakko on alkanut keskiviikkona 17. marraskuuta kello 12.00. Se koskee kaikkea työtä, jota JHL:n jäsenet tekevät Arkean Turun kohteissa. Lakkoa rajataan niin, että se ei vaaranna kenenkään henkeä, turvallisuutta tai omaisuutta.


Jäsenemme eivät tee lakonalaista työtä

Neuvottelujärjestömme JUKO muistuttaa, että sen jäsenyhdistysten jäsenet eivät tee järjestöllisten toimien kohteena olevia työtehtäviä. Turun kaupungin palveluksessa olevat jäsenemme tekevät työtaistelun aikana vain oman työsopimuksen tai virkamääräyksen mukaisia tehtäviä. Työnantaja ei voi määrätä tekemään lakonalaista työtä.


Jäsentemme tulee kuitenkin huolehtia, ettei lakon alaisista töistä pidättäytyminen aiheuta vaaraa ihmisten hengelle, terveydelle tai omaisuudelle. Esimerkiksi jos työtaistelun vuoksi jonkin laitteiden tai tilojen käytöstä voi aiheutua vaaraa, tulee huolehtia, että laitetta tai tilaa ei käytetä. Tällaisista turvallisuuteen liittyvistä uhista on ilmoitettava välittömästi esimiehelle.


Lisätietoja:

Jaakko Korpisaari

kuntasektorin neuvottelupäällikkö

Akavan Erityisalat

jaakko.korpisaari@akavanerityisalat.fi


Palaa otsikoihin