Uutiset

rss Uutiset

24.1.2023 7.35

Jäsenemme voivat osallistua PAMin työtaisteluun

Palvelualojen ammattiliitto PAM ilmoitti 22.1.2023 työtaisteluista kaupan alalla. Lakko koskee varastoja ja suuria marketteja. Yhteensä lakko koskee yli 185 toimipaikkaa. Myös Akavan Erityisalojen jäsenistöä kuuluu PAMin työehtosopimuksen ja nyt ilmoitetun lakkovaroituksen piiriin.

Kehotammekin niitä jäseniämme, jotka työskentelevät PAMin alaisen työehtosopimuksen alla lakonuhan alaisissa työtehtävissä, osallistumaan lakkoon. Akavan Erityisalat maksaa jäsenilleen lakkoavustusta.


Jos neuvottelutulokseen ei päästä, PAMin lakot alkavat 25 varastossa maanantaina 6.2. klo 5.00 ja päättyvät torstaina 9.2. klo 5.00 (tai sitä ennen alkaneiden vuorojen loputtua). Lakot jatkuvat yli 160 kaupan alan toimipaikassa torstaina 9.2. klo 5.00 ja päättyvät lauantaina 11.2. klo 5.00 (tai sitä ennen alkaneiden vuorojen loputtua). Lakot koskevat kaikkia lakkokohteissa työskenteleviä PAMin ja Kaupan liiton neuvottelemien työehtosopimusten piiriin kuuluvia työntekijöitä.


Lakkoavustuksen maksamisesta ja hakemisesta PAMin lakon osalta tiedotetaan myöhemmin – seuraa viestintää.


> Lakkokohteet (www.pam.fi)



Mistä tiedän, koskeeko PAMin työtaistelu minua?

Jos työskentelet kaupan alalla, sinuun sovelletaan PAMin työehtosopimusta ja työskentelet lakkoon määrätyssä yrityksessä, kehotamme sinua olemaan lakossa.


Voit tarkistaa sinuun sovellettavan työehtosopimuksen työsopimuksestasi. Jos et kuitenkaan ole asiasta varma, tarkista asia ensisijaisesti työpaikkasi luottamusmieheltä.


Yksityisen sektorin työehtosopimusneuvottelujen tilanne

Yksityisellä sektorilla on käyty työehtosopimusneuvotteluja elokuun lopusta saakka. Neuvottelut ovat olleet haastavat eikä yhteistä näkemystä palkankorotusten tasosta tai jakotavasta ole löytynyt. Neuvottelujärjestömme Ylemmät Toimihenkilöt YTN tavoittelee ostovoiman alentumista kiinni kurovaa palkkaratkaisua, joka painottuu yleiskorotukseen. Kaikille tuleva palkankorotus on erityisen tärkeä korkean inflaation aikana.


Koska neuvotteluissa ei ole löytynyt yhteistä näkemystä kuukausienkaan jälkeen, katkesivat neuvottelut niin sanotuilla vientialoilla ja YTN, Ammattiliitto Pro sekä Teollisuusliitto ilmoittivat työtaisteluista.


Neuvotteluja on jatkettu valtakunnansovittelijan johdolla.


Lisätietoja: neuvottelupäällikkö Amalia Poutanen, Akavan Erityisalat, amalia.poutanen@akavanerityisalat.fi



Palaa otsikoihin