Uutiset

rss Uutiset

17.10.2023 7.00

Ammattikorkeakoulujen työehtosopimusneuvottelut alkavat - YTN edustaa jäseniämme

Neuvottelut jäseniämme koskevasta ammattikorkeakoulujen koskevasta omasta työehtosopimuksesta alkavat 1.11. Jäseniämme neuvotteluissa edustaa YTN.

YTN:n yksityisen opetusalan sopimusalavastaava Harri Westerlund ja asiantuntija Anna Zibellini esittelivät alan toimintaa YTN:n Summit-tapahtumassa 12.10.2023.
Sivistystyönantajat Sivista on kutsunut OAJ:n ja YTN:n neuvottelemaan uudesta työehtosopimuksesta ammattikorkeakouluihin.


Sopimus koskee ammattikorkeakoulujen opettajina, asiantuntijoina ja esihenkilöinä työskenteleviä jäseniämme, joita neuvotteluissa edustaa yksityissektorin neuvottelujärjestömme Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry.


Ammattikorkeakoulujen henkilöstö kuuluu tällä hetkellä yksityisen opetusalan sopimuksen piiriin, mutta jäsenillämme ei ole aikaisemmin ollut edustusta neuvottelupöydässä. Nyt YTN nousee pöytään sopimusosapuolena.  


Kaikkiaan YTN-liitoissa on reilut 2 000 jäsentä ammattikorkeakouluissa.


– Sopimuksen myötä ammattikorkeakouluissa voidaan valita työehtosopimuksen nojalla oma luottamusmies toimimaan neuvottelijana, sopijana, sovittelijana ja tiedonvälittäjänä työntekijöiden ja työnantajan välillä, kertoo Akavan Erityisalojen työmarkkinalakimies Anna Zibellini, joka toimii YTN:n neuvotteluryhmän jäsenenä.


Neuvottelut uudesta sopimuksesta alkavat 1. marraskuuta 2023. Nykyinen yksityisen opetusalan työehtosopimus päättyy maaliskuussa 2024. Siihen mennessä ammattikorkeakoulujen henkilöstöllä on tarkoitus olla oma sopimuksensa.


Yksityisen opetusalan toiminta käynnistettiin YTN:ssä elokuussa 2022.


Palaa otsikoihin