Uutiset

rss Uutiset

14.11.2017 16.32

Akavan Erityisalat ja Kumula: Ei laiteta kirjastonhoitajia ja sairaanhoitajia vastakkain

Tulevaan kunta-alan sopimukseen tarvitaan kattava palkkaohjelma, jolla korjataan kaikkien kunta-alan korkeakoulutettujen naisvaltaisten alojen palkkauksen jälkeenjääneisyyttä, vastaavat Akavan Erityisalat ja Kumula Tehyn uuden puheenjohtajan avaukseen.

Tehy ry:n vastavalittu puheenjohtaja Millariikka Rytkönen nosti esille kiitospuheessaan hoitoalan ammattilaisten palkankorotukset. Hän vaati omaa sopimusta hoitoalalle ja irtiottoa nykyisestä sopimuksesta, jossa sovitaan myös esimerkiksi kirjastonhoitajien palkoista.


Mielestämme kunta-alan korkeakoulutettujen palkkauksen jälkeenjääneisyyttä ei ratkaista vastakkainasettelulla.Tulevaan kunta-alan sopimukseen tarvitaan kattava palkkaohjelma, jolla korjataan kaikkien kunta-alan korkeakoulutettujen naisvaltaisten alojen palkkauksen jälkeenjääneisyyttä.


Akavan Erityisalat edustaa korkeakoulutettuja naisvaltaisia kirjasto-, museo-, kulttuuri-, liikunta- ja nuorisoalojen asiantuntijoita. Kaikkien näiden ammattiryhmien palkkauksen tulee vastata työn vaativuutta ja sen edellyttämää koulutusta.


Kunta-alan sopimusjärjestelmää ollaan uudistamassa sote- ja maakuntauudistuksen myötä. On kuitenkin sovittu, että sopimusjärjestelmästä neuvotellaan vasta ensi keväänä työ- ja virkaehtosopimusneuvottelujen jälkeen.


Lisätietoja

Salla Luomanmäki, toiminnanjohtaja, Akavan Erityisalat, puh. 040 700 7800, salla.luomanmaki@akavanerityisalat.fi

Salla Palmi-Felin, puheenjohtaja, Kuntien asiantuntijat - Kumula, puh. 040 592 8071, sallapalmifelin@gmail.com  

Jaakko Korpisaari, asiamies, Akavan Eriytisalat, puh.  040 777 9422, jaakko.korpisaari@akavanerityisalat.fi


Palaa otsikoihin