rss Artikkelit

29.8.2022 8.00

Akavan Erityisalat 50 vuotta

2000-luku: Kasvua ja edunvalvontaa korostavaan strategiaan



Reilu palkka -tapahtumassa Kolmen sepän patsaalla Helsingissä vuonna 2006. Kuvassa Akavan Erityisaloista taustalla seuraavat Anna Joutsenniemi, Mikko Jäkälä ja Kalevi Juntunen. Vajaita euroja haravoimassa Lastentarhaopettajaliiton Simo Komulainen ja Jaakko Korpisaari.
2000-luvulla Akavan Erityisalojen Keskusliitto AEK alkoi profiloida itseään hallinnon, kulttuurin ja liike-elämän asiantuntijoiden ja esimiesten ammattijärjestönä. Heti vuosikymmenen alussa liiton imagoa nostettiin uuden logon myötä ja vuonna 2001 aloitettiin liiton strategisen johtamisen kehittämisprosessi. Toiminta vahvistui, kun vuosikymmenen alkupuolella liiton edunvalvonnan voimavaroja lisättiin merkittävästi. 30-vuotisjuhlavuonna 2002 liiton tehtävä kiteytettiin sloganiksi ”Että taito eläisi”.


Salla Luomanmäki
Vuonna 2004 vuorossa olivat jälleen suuret muutokset. Liiton pitkäaikainen toiminnanjohtaja Marjatta Huuhtanen jäi eläkkeelle, ja toiminnanjohtajaksi valittiin puheenjohtajana toiminut Salla Luomanmäki. Puheenjohtajaksi valittiin viitasaarelainen kulttuuritoimenjohtaja Jorma Rihto.


Johdon vaihtuminen näkyi nopeasti myös liiton profiilissa. Liiton nimeksi tuli vuonna 2005 Akavan Erityisalat ry. Nimenmuutokseen liittyi myös perusteellisia liiton ilmeen uudistuksia, muun muassa logo uudistui.


Jorma Rihto
Edunvalvonnan ohella jäsenpalvelu ja -kasvu korostuivat toiminnassa. Liiton arvot uudistettiin 2007 ja mukaan tuli muun muassa kestävää kehitystä painottava arvo.


Liiton jäsenmäärän kasvu jatkui 2000-luvun lopulla varsin voimakkaana. Vuonna 2008 jäsenmäärä ylitti jo 22 000 rajan ja vuonna 2012 liitossa oli jo yli 27 000 jäsentä.


Vuonna 2008 liitolle hyväksyttiin sekä vahvaa edunvalvontaa että jäsenkasvua korostava strategia. Visioksi vuoteen 2013 linjattiin: ”Akavan Erityisalat on yli 30 000 tyytyväisen jäsenen vahva ja yhtenäinen edunvalvoja, arvostettu yhteiskunnallinen vaikuttaja ja haluttu yhteistyökumppani.”





Palaa otsikoihin ›