Tapahtuma

After work: Etänä ja läsnä – puolesta ja vastaan?

Ajankohta25.2.2025 klo 16-18.30
SijaintiAkavan Erityisalojen toimisto, Maistraatinportti 4 A,
6 krs., Helsinki
Katso reittiohjeet
Ilmoittautuminen päättyy20.2.2025
JärjestäjäAkavan Erityisalat
HintaSisältyy jäsenmaksuusi

Nykytyöelämässä etä-, lähi- ja hybridityö vaativat uusia taitoja ja yhteisiä pelisääntöjä. Etätyö tuo joustavuutta, mutta voi lisätä yksinäisyyttä ja kuormittaa itsensä johtamista. Lähityö vahvistaa yhteisöllisyyttä, mutta haastaa työn ja vapaa-ajan tasapainoa. Hybridityö yhdistää nämä molemmat muodot. Tässä koulutuksessa vietetään kevyt ilta keskustellen työelämän eri muodoista, niiden hyödyistä ja haasteista tarjoten samalla osallistujille mahdollisuuden kokemusten jakamiseen ja yhdessä oppimiseen.

Koulutuksessa keskustelua ohjaavat fasilitoiden Mieli ry:n työelämän mielenterveys -tiimin asiantuntijat. Koulutuksen tavoitteena on löytää yhdessä parhaita keinoja ja vinkkejä vietäväksi omaan työhön ja työyhteisöön mielen hyvinvointi huomioiden.

Illan teemat ja kulku:

  • Työn muodot muutoksessa
    • Etä-, läsnä ja hybridityön hyödyt ja haasteet
    • Tasapainon löytäminen eri työmuodoissa
    • Itseohjautuvuuden taidot
    • Yhteisöllisyyden vetovoima
  • Keskustelu käyntiin ja kohti käytäntöjä
    • Keinoja vahvistaa mielen hyvinvointia ja työn sujuvuutta eri työmuodoissa

Afterworkin rakenne:

Tarjoilut ja kevyttä keskustelua (n. klo 16–16.30)

Keskusteleva ja fasilitoitu koulutusosuus (n. klo 16.30–18.30)

  • Alustus
  • Ongelmapuheesta kohti ratkaisuja ja tavoitteita
  • Keinoja ja aikataulut (sis. konkreettisia työkaluja)

Afterworkia ennen, sen aikana ja sen jälkeen hyödynnetään Akavan Erityisalojen Howspace-alustaa, jonka avulla tilaisuudesta saadaan osallistavampi ja ajatuksia voidaan jakaa näppärästi ennen, itse tilaisuudessa ja vielä sen jälkeenkin.

Illan kouluttajat ja fasilitaattorit

Mari Huhtiniemi, asiantuntijapsykologi ja kouluttaja / Työelämän mielenterveys -yksikkö, MIELI Suomen Mielenterveys ry

”Haluan olla vahvistamassa oivallusta siitä, että jokainen meistä voi osaltaan vaikuttaa sekä omaan että työyhteisön hyvinvointiin. Vastuu tästä on yhteinen. Hyvinvointi työssä rakentuu jokapäiväisessä arjessa ja työn on mahdollista olla myös hyvinvointia edistävää. Uskon arvostavan, yhdenvertaisen ja voimavarakeskeisen kohtaamisen sekä arjen tekojen voimaan. Yksilöiden ja työyhteisöjen hyvinvoinnin vahvistaminen ennakoivalla otteella on sekä inhimillistä että ajallisia ja taloudellisia resursseja säästävää.”

Marjo Lehtinen, Psykologi, PsM & MIELI ry:n työhyvinvointipäällikkö / Työelämän mielenterveys -yksikkö, MIELI Suomen Mielenterveys ry

”Yhdessä tekeminen, luottamus ja toisen kunnioittava kohtaaminen ovat arvoja, joita haluan työelämässä edistää. Niiden avulla luodaan hyvän mielen työpaikkoja, joissa ihmiset voivat kokea työnsä merkitykselliseksi.”

Lisää työelämän mielenterveydestä